UpSs KRaLiÇé Moderatör
Cinsiyet : Mesaj Sayısı : 551 Rep Gücü : 2 Beceri Puanı : 1401 Yaş : 31 Nerden : AnKaRa
| Konu: Fırında kabak turtası Çarş. Tem. 28, 2010 12:37 am | |
| KAÇ KİŞİLİK: 4 HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk PİŞME SÜRESİ: 15 dk Malzemeler:
3-4 kabak
3 dal dereotu
1 soğan
2 çay kaşığı sıvıyağ
1 kahve fincanı su
8 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta
1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Birkaç nane yaprağı
Tuz[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] karabiber
Hazırlanışı: * Kabakları temizleyip halka halka dilimleyin. Dereotunu kıyın. Soğanı soyup incecik doğrayın.
* Sıvıyağı teflon tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin. Kabağı ilave edip hafif soteleyin. 1 fincan su ekleyip kabak yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Dereotu[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] tuz ve karabiber serpin.
* Yoğurt[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] yumurta ve rendelenmiş limon kabuğunu bir kâsede çırpıp kabağa ilave edin ve karıştırın. Yuvarlak fırın kalıbını yağlı kağıtla kaplayın. Hazırladığınız karışımı boşaltıp yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Soğuyunca üzerini nane ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın. | |
|